• JO9-2 LOOPT IN TWEEDE HELFT AVERIJ OP

• Met een dikke overwinning op zak van vorige week moest er deze week genoegen genomen worden met een dikke nederlaag. Gedurende de eerste helft ging het duel gelijk op en er werd dan ook met een 4-4 stand de rust opgezocht. In de tweede helft liep FC Castricum flinke averij op. Na een teleurstellende tweede helft werd het maar liefst een 10-4 in het voordeel van de Alkmaarse tegenstander.

Zonder Quinn, die thuis moest blijven in verband met verkoudheidsklachten, werd de trip ondernomen naar het Alkmaarse AFC’34. Terwijl de Alkmaarse kermis op het evenemententerrein al draaide werd er door FC Castricum afgetrapt voor de tweede oefenwedstrijd van dit seizoen. Redelijk snel in de eerste helft moest een 1-0 achterstand worden geïncasseerd. Gelukkig was het Leon, de nieuwkomer in het team, die niet heel veel later zijn handtekening zette onder de 1-1. Na een uittrap van keeper Seppe was het Yannick die Leon namelijk aanspeelde. Leon ging alleen op de keeper af en rondde beheerst af: 1-1. Het feest van het vieren van het doelpunt was maar van korte duur, want direct vanaf de aftrap werd er een hoge bal gelanceerd door AFC’34 die Seppe te machtig was: 2-1. Hierdoor werd er opnieuw tegen een achterstand aangekeken. En de achterstand werd zelfs vergroot. Ondanks verwoede pogingen van Marley om de tegenstander te stoppen, was het de speler van de Alkmaarders die iets sterker was en zodoende het duel won en aan kon leggen voor de 3-1. Wat AFC’34 kan, dat moeten wij ook kunnen moet Finn gedacht hebben. Want ook nu was het direct vanaf de aftrap weer raak. In dit geval was het dus Finn die de bal op zijn slof nam en een laag hard schot verraste de keeper van de Alkmaarders, waarmee de achterstand werd verkleind. In deze fase van de wedstrijd was FC Castricum de betere ploeg, en er werd jacht gemaakt op de gelijkmaker. Zo ontstonden er kansen voor Finn, Leon en Floris. Maar hun schoten belandde respectievelijk in de handen van de keeper, naast het doel en in het zijnet. Maar de gelijkmaker kon niet uitblijven. En na een voorzet van Leon, was het de keeper van de tegenstander die de bal als een hete bitterbal weer losliet. Na wat gegrabbel was Finn er snel bij om binnen te schieten: 3-3. FC Castricum was duidelijk beter op dat moment en na de gelijkmaker werd direct gezocht naar de voorsprong. Eerst was het nog Finn dia na een uitbal met zijn chocoladebeen hard wist uit halen. Zijn schot ging helaas net voorlangs. Vervolgens was het Floris die wel het net wist te vinden en zodoende voor de 3-4 voorsprong tekende. Na een uitbal maakte hij namelijk een hele mooie actie en zijn hoge bal op doel was de keeper te machtig. Finn was er als een speer bij om de bal nog een tikje te geven, maar dit was eigenlijk niet meer nodig, want de bal was de doellijn al gepasseerd. Met een voorsprong de rust induiken had lekker geweest, maar AFC’34 wist op slag van rust alsnog de gelijkmaker binnen te schieten, waardoor de ruststand 4-4 was.

Met Rein als keeper in de tweede helft werd het duel hervat. In de eerste helft waren beide ploegen goed gewaagd aan elkaar. Maar in de tweede helft kregen de toeschouwers een heel ander spelbeeld te zien. Ondanks een aantal dappere pogingen liep de tweede helft uit op een deceptie. Al redelijk snel in de tweede helft stond FC Castricum op een 5-4 achterstand. Hierna ging het bergafwaarts en liep de score uiteindelijk op naar 10-4. Er ontstonden nog wel wat kansjes, maar FC Castricum had de gehele tweede helft niets in de melk te brokkelen. Vervolgens gingen de meeste koppies hangen en werd de wedstrijd uit handen gegeven. Daar waar er vorige week met dubbele cijfers gewonnen werd, werd er deze week met dubbele cijfers verloren. Een harde maar hopelijk wijze les zo vlak voor de start van de competitie.
    Zaterdag 5 september kan er revanche genomen worden op deze dikke nederlaag. De tegenstander in de thuiswedstrijd is dan Jong Holland JO9-5, en de aanvang is om 09.00 uur. Zorg dat je erbij bent!